Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrust

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
śmietana gęsta 4 łyżki
masło 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
mąka pszenna 0,5 kg
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: chrust

Kroki postępowania

1
Zagniatamy ciasto ,
Krok 1 - chrust foto
2
Ciasto dzielimy na mniejsze porcje i wałkujemy
Krok 2 - chrust foto
3
Rozwałkowany placek kroimy na paski
Krok 3 - chrust foto
4
W paskach o średnicy ok 3 na 5 cm robimy dziurke
Krok 4 - chrust foto
5
przewijamy
Krok 5 - chrust foto
6
Smażymy na oleju na złoty kolor.Gotowy chrust posypujemy cukrem pudrem
Krok 6 - chrust foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.12.2014 12:01
wygląda bardzo, bardzo pysznie
EWI 02.12.2013 18:27
wyglądają pysznie
Alex_M 19.07.2013 10:27
lubie chruscik!
wlicka 25.03.2013 13:11
pyszny ale jaki kaloryczny ;/
Ewa6274879 17.02.2013 22:46
chrupiący smakołyk do kawki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak