Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żoliborskie mordoklejki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser topiony 2 kostki
posiekana zielenina 1 garść
parówka 1 sztuka
papryczka w proszku
płatki kukurydziane 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Żoliborskie mordoklejki

Parówkę drobno posiekać. Ser utrzeć na jednolitą masę, dodać posiekaną zieleninę i parówkę, doprawić do smaku. Zawinąć w płatek folii spożywczej i wstawić na 10 minut do lodówki. Płatki włożyć do foliowej torebki i zmiażdżyć wałkiem. Z masy serowej formować niewielkie kulki i obtaczać w płatkach. Bardzo elegancko wyglądają podane na liściach sałaty. Przechowywać w lodówce - wyjąć 10 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 26.09.2010 18:16
super
Lidia11 26.09.2010 15:52
fajna nazwa :-)
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:56
pyszne
marzencia2007 24.08.2010 10:07
hm... wydaje sie smaczne :)
RenataZ-et 05.08.2010 10:40
Niespotykany przepis :)
plocia 05.08.2010 08:59
może być super
lucyna15
lucyna15 04.08.2010 22:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak