Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle baskijsie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremowy gęsty serek 20 dkg
posiekana zielenina 1 garść
oliwa
pokruszone, suszone pikantne papryczki 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle baskijsie

Z serka natłuszczonymi rękami formować niewielkie kuleczki i obtaczać w posiekanej zieleninie. Ostrożnie przełożyć do czystego, wyparzonego i dokładnie wysuszonego słoika typu twist. Zalać oliwą z oliwek, dodać pokruszone papryczki i zamknąć. Wstawić do lodówki. Do jedzenia nadają się po 2-3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 05.12.2010 08:52
Ciekawy przepis,wart wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak