Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi mojej mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
woda 1/5 szkl
masło 1 łyżka
sól
jajko 1 szt
ser biały
kasza gryczana
cebula
Pieprz biały mielony Prymat
jajko
boczek wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi mojej mamy

Wyrabiamy ciasto na pierogi, ja wycinam kółka małą szklanką.
Robimy farsz: gotujemy w osolonej wodzie kaszę, po ostudzeniu dodajemy biały ser i podsmazoną na złoty kolor cebulę doprawiamy. Lepimy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z boczkiem smażonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.12.2014 10:59
uwielbiam pierogi
jolanta19 17.02.2013 19:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak