Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z rozmarynem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 2
żółta papryka 1
chilli 1 szczypta
rozmaryn 1 lyzeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 lyzeczki
lód 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z rozmarynem

Kroki postępowania

1
Piersi kurczaka myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikami papierowymi. Nacieramy solą i pieprzem. Kroimy w kawałki ok. 2,5x 2,5 cm i polewamy odrobiną oleju. Dodajemy pozostałe przyprawy i mieszamy.
Krok 1 - Szaszłyki z rozmarynem foto
2
Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Paprykę kroimy w kwadraty ok 2x 2 cm. Na przemian nadziewamy kurczaka, paprykę żółtą, kurczaka i paprykę czerwoną na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki wkładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 250 stopni.
Krok 2 - Szaszłyki z rozmarynem foto
3
Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy jeszcze 25 minut.
Krok 3 - Szaszłyki z rozmarynem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 17.02.2013 16:49
pięknie wyglądają
aginaa 17.02.2013 16:25
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak