Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonce :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

40 dag fasolki szparagowej,4 cienkie plasterki wędzonki ( np. krotoszyńska )
1 łyżka masła ,½ łyżeczki soli,Szczypta mielonego pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonce :

Fasolkę umyć i obciąć końcówki .Ułożyć w garnku. Zagotować w czajniku wodę i wrząca zalać fasolkę, osolić . Gotować 25 minut od zagotowania. Odcedzić. W tym czasie kiedy fasolka się gotuje pociąć wędzonkę na paseczki i zarumienić na suchej patelni mieszając . Dodać masło. Włożyć odsączoną fasolkę i smażyć przewracając delikatnie przez 5 minut tak by się lekko obrumieniła. Lekko oprószyć mielonym pieprzem.
Ja podałam z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i maślanką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.03.2013 20:34
w takim wydaniu fasolki nie jadłam,ale warto wypróbować
FAFIK 02.04.2011 03:55
Pychota!
Babciagramolka 14.09.2010 08:02
Dostawione 3 zdjecia nie przedstawiają mojej potrawy. Proszę o usunięcie i pouczenie osoby która to zrobiła że tak nie wolno
kasiurek 13.09.2010 13:13
pięknie podana
mehia 21.07.2010 07:52
piękny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak