Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini szaszłyczki na patyczku

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
gałka muszkatołowa szczypta
imbir 0,5 łyżeczki
cynamon szczypta
majeranek
sól
pieprz
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
DO PANIEROWANIA
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
suszone pomidory szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
bazylia szczypta
pomidory suszone 1 z bazylią

Przepis i sposób przygotowania na: Mini szaszłyczki na patyczku

Wszystkie składniki na szaszłyczki wymieszać i wyrobić ręką masę mięsną.
Bułkę tarta do panierowania wymieszać z przyprawami.
Nabierać niewielkie porcje takie jak na małe kotlety i formować wałeczek,
Wzdłuż włożyć patyczek i uformować boki w kształcie prostopadłościanu.
Panierować w panierce i piec na rozgrzanym grillu.

Moje szaszłyczki podałam z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej, z papryką, cebulą i czerwoną fasolą. przyprawiłam odrobiną soli, cukru, szczyptą czubricy zielonej i oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.08.2013 13:25
bardzo fajne
bietka 07.05.2013 11:53
super pomysł i ładnie podane :)
miroslawa 17.02.2013 13:45
bardzo apetyczne i super podane
Babciagramolka 17.02.2013 11:53
Poproszę jeden na wynos . A do jasiek - a co ma być widać spod panierki - mielone mięso?
magdziorka6 17.02.2013 11:08
świetne-takie imprezowe
jasiek 17.02.2013 10:39
cały zapanierowany i nie widać szaszłyka:( ale na pewno pyszny
Ola1984 17.02.2013 10:35
Pysznie się zapowiada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak