Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na szaszłyczki wymieszać i wyrobić ręką masę mięsną.
Bułkę tarta do panierowania wymieszać z przyprawami.
Nabierać niewielkie porcje takie jak na małe kotlety i formować wałeczek,
Wzdłuż włożyć patyczek i uformować boki w kształcie prostopadłościanu.
Panierować w panierce i piec na rozgrzanym grillu.

Moje szaszłyczki podałam z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej, z papryką, cebulą i czerwoną fasolą. przyprawiłam odrobiną soli, cukru, szczyptą czubricy zielonej i oliwą.

Komentarze

  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Pysznie się zapowiada :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    cały zapanierowany i nie widać szaszłyka:( ale na pewno pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    świetne-takie imprezowe
  • -2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Poproszę jeden na wynos . A do jasiek - a co ma być widać spod panierki - mielone mięso?
  • 0
    original
    Opublikowano

    miroslawa

    bardzo apetyczne i super podane
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    super pomysł i ładnie podane :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !