Mini szaszłyczki na patyczku

Mini szaszłyczki na patyczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • papryka słodka

    0,5 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa

    szczypta
  • imbir

    0,5 łyżeczki
  • cynamon

    szczypta
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • DO PANIEROWANIA

  • tarta bułka

    3 łyżki
  • suszone pomidory

    szczypta
  • papryka słodka

    szczypta
  • bazylia

    szczypta
  • pomidory suszone

    1 z bazylią
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na szaszłyczki wymieszać i wyrobić ręką masę mięsną.
Bułkę tarta do panierowania wymieszać z przyprawami.
Nabierać niewielkie porcje takie jak na małe kotlety i formować wałeczek,
Wzdłuż włożyć patyczek i uformować boki w kształcie prostopadłościanu.
Panierować w panierce i piec na rozgrzanym grillu.

Moje szaszłyczki podałam z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej, z papryką, cebulą i czerwoną fasolą. przyprawiłam odrobiną soli, cukru, szczyptą czubricy zielonej i oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

01.08.2013 13:25
bardzo fajne

bietka

07.05.2013 11:53
super pomysł i ładnie podane :)

miroslawa

17.02.2013 13:45
bardzo apetyczne i super podane

Babciagramolka

17.02.2013 11:53
Poproszę jeden na wynos . A do jasiek - a co ma być widać spod panierki - mielone mięso?

magdziorka6

17.02.2013 11:08
świetne-takie imprezowe

jasiek

17.02.2013 10:39
cały zapanierowany i nie widać szaszłyka:( ale na pewno pyszny

Ola1984

17.02.2013 10:35
Pysznie się zapowiada :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat