Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z Amaretto :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 żółtka,5 łyżek mąki ziemniaczanej ( z lekką ,, górką \"),świeże maliny do posypania
mleko 3/4 l
masło 2 łyżki
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z Amaretto :

Zagotować wodę z masłem i 5 łyżek syropu Amaretto . Zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut. Dolać mleko ( 1/2 szklanki zostawić ) i ponownie zagotować .Rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem i mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko. Ogrzewać mieszając aż budyń zgęstnieje .
Przelać do 4 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać malinami , polać delikatnie syropem Amaretto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 27.04.2012 14:49
mniam...
czekoladka_m 13.02.2012 13:19
ja tez jeszcze takiego nie jadłam, ale to mój błąd:):)
Anula1 15.01.2011 09:16
To musi byc pyszne,jeszcze nic takiego nie jadlam:)
SmacznaPyza 12.09.2010 12:29
też mam taki syrop, jest bardzo aromatyczny
agnieszka189 21.07.2010 14:32
PYCHA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak