Budyń z Amaretto :

Budyń z Amaretto :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 żółtka,5 łyżek mąki ziemniaczanej ( z lekką ,, górką \"),świeże maliny do posypania

  • mleko

    3/4 l
  • masło

    2 łyżki
  • woda

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem i 5 łyżek syropu Amaretto . Zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut. Dolać mleko ( 1/2 szklanki zostawić ) i ponownie zagotować .Rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem i mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko. Ogrzewać mieszając aż budyń zgęstnieje .
Przelać do 4 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać malinami , polać delikatnie syropem Amaretto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasiax18

27.04.2012 14:49
mniam...

czekoladka_m

13.02.2012 13:19
ja tez jeszcze takiego nie jadłam, ale to mój błąd:):)

Anula1

15.01.2011 09:16
To musi byc pyszne,jeszcze nic takiego nie jadlam:)

SmacznaPyza

12.09.2010 12:29
też mam taki syrop, jest bardzo aromatyczny

agnieszka189

21.07.2010 14:32
PYCHA!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat