Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w biszkopcie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt.
śliwki wędzone 1/2 kg.
masło 250 g 1 szt.
cukier 25 dag
wiórki kokosowe
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w biszkopcie

Wykonanie:
Masło ucieramy z cukrem, i dodajemy po jednym jajku i po łyżce mąki i proszek do pieczenia. wyłożyć połowę ciasta na blachę posmarowaną tłuszczem posypaną wiórkami kokosowymi. Ułożyć śliwki i przykryć drugą polową ciasta wstawić do nagrzanego piekarnika piec w temperaturze 190 stopni następnie po 15 min zmniejszyć do 160 stopni i pic jeszcze 10 min. Placek najlepszy jest następnego dnia po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak