Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
jajko 1
cukier 1 łyżka
śmietana 30% 330 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Wykonanie

Żółtko ubić na puch z połową łyżki cukru. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej ubite żółtko. Białka ubić, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Ubite białko dodać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając.

Na końcu dodać ubitą śmietanę. Mus nakładać do pucharków wyłożonych wiórkami czekoladowymi. Wierzch można udekorować kawałkami czekolady lub cukrem pudrem wedle uznania.

Tak przygotowany mus należy schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 16.02.2013 09:55
smaczniutkie
Kasia35 16.02.2013 09:40
smaczny deser
oilliwka 16.02.2013 04:29
Fajne!
manaika 16.02.2013 00:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak