Przegrzebkiz grilla z sałatą lodową i pomidorami polane sosem

Przegrzebkiz grilla z sałatą lodową i pomidorami polane sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Przegrzebki świeże lub mrożone

    9szt
  • oliwa z oliwek

  • sól

  • sałata lodowa

  • pomodory

    4szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przegrzebki można kupić już wyciągnięte z muszli mrożone lub świeże.Przyprawiamy je solą i pieprzem smarujemy oliwą z oliwek i odstawiamy. Sałatę rozrywamy na małe kawałki pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki kroimy w plastry. polewamy octem winnym lub ryżowym i oliwą , przyprawiamy solą i pieprzem do smaku na koniec posypujemy świeżą bazylią. Przegrzebki grillujemy około 4 min. Na talerzu układamy wcześniej przygotowaną sałatę,a następnie po 3 przegrzebki na talerz. Danie pyszne jako przystawka.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat