Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonezowa sałatka z sznycelkami indyczymi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycli indyczych 60 dag
młodych ziemniaków 20 dag
ogórków małosolnych 10 dag
jajek ugotowanych na twardo 3 szt.
majonezu 200 ml
koperku 1 pęczek
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Majonezowa sałatka z sznycelkami indyczymi

Sznycle indycze opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku. Każdy z nich posypać solą, pieprzem, przyprawą do drobiu, delikatnie posmarować majonezem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 20-25 minut. Ostudzić, pokroić w kostkę.

Ziemniaki wyszorować, opłukać, zalać wrząca wodą, ugotować, obrać z łupin, ostudzić. Ziemniaki, jajka, ogórki i jabłko pokroić w dość dużą kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać majonez, przyprawić solą, pieprzem i wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 24.09.2010 08:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak