Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona zupa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek mrożony 0,5 op
szpinak mrożony 0,5 op
skrzydełka kurczaka
marchewka
ziemniak
cebula
jogurt naturalny 1 op
ser mascarpone
bób 0,5 op

Przepis i sposób przygotowania na: zielona zupa

Tak więc rozmroziła mi się lodówka. Nie było prądu i wszystko mi się rozmroziło.
To zrobiłam zupę.

Ugotowałam rosół na skrzydełkach. Dodałam dwie marchewki, ziemniaka i cebulę.
Do tego pół opakowania groszku, bobu i szpinaku. Zagęszczone jogurtem naturalnym i zmiksowane na gładki krem.
Wyszło pyszne (jak ktoś nie lubi bobu to lepiej go nie dodawać bo daje zupie specyficzny smak i konsystencję, czuć go na języku).
Podałam z łyżką serka mascarpone. Ale pewnie i grzanki do tego by się przydały. Wyszedł wielki gar, kilka porcji zamroziłam więc pewnie jak wpadnie mi w łapy chleb to zrobię do niej grzanki.

Pycha.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulinajoanna 15.02.2013 20:59
no i jaka śliczna jest :]
dodi 15.02.2013 14:19
zjadłoby się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
msmors 15.02.2013 14:09
ale ciekawa zupa
Bogumiła
Bogumiła 15.02.2013 13:47
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak