Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki bakłażanowe z zapiekanym serem, suszonymi pomidorami, bazylią i innymi przyparwami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2
suszone pomidory do smaku
bazylia do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
pieprz czarny do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki bakłażanowe z zapiekanym serem, suszonymi pomidorami, bazylią i innymi przyparwami

1.Obrać bakłażany ze skórki
2.Pokroić w plasterki
3.Posypać solą i odstawić na ok.15 min.
4.Opłukać z soli i posypać czosnkiem.
5.Rozbić i rozbełtać 3 jajka i dodać przypraw do smaku.
6.Przygotować bułkę tartą i dodać przypraw do smaku.
7.Plasterki bakłażanów obtoczyć w panierce jak kotlety.
8.Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju.
9.Po przypieczeniu z jednej strony przewrócić na drugą.
10.Położyć ztarty ser i suszone pomidory.
11.Smażyć do zmięknięcia baklażanów.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak