Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki Eli z kapustą mieszaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MAKARON GRUBY 500 g
kiełbasa 500 g
pieczarki 500 g
cebula biała 2 sztuki
olej do smażenia 6 łyżek
sól do smaku
kapusta kiszona 500 młoda
kapusta młoda 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki Eli z kapustą mieszaną

Cebulę,kiełbasę i pieczarki pokroić i przesmażyć na oleju(tak żeby pieczarki nie były surowe).Kiszoną kapustę ugotować i odcedzić.Poszatkowaną kapustę dodać do kiełbasy z grzybami i cebulą i dusić do miękkości kapusty pod przykryciem(mieszać od czasu do czesu,żeby się nie przypaliło).Dodać ugotowaną kapustę kiszoną i wymieszać.Makaron ugotować aldente,odcedzić,dodać do pozostałych składników,przyprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym i wymieszać.Jeszcze chwilę smażyć żeby się wszystko przegryzło.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 01.05.2013 16:10
Pochwal się czy smakowało.
28.04.2013 18:46
Właśnie robię... :) trzymajcie kciuki... rodzinka czeka głodna woniajac te zapachy ;)
ziutula
ziutula 28.05.2011 06:07
pyszne jedzonko.....
FAFIK 25.04.2011 19:28
Ciekawe!
matii6 08.04.2011 20:21
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak