Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna zupa na barzancie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Udko z barzanta 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
papryka 1/4 sztuki
koperek 2 łyżki
por 1/4 sztuki
śmietana 2 lyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
ziele angileskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna zupa na barzancie

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy zalewamy ok 1 litrem wody. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy , gotujemy na wolnym ogniu.
Krok 1 - Warzywna zupa na barzancie foto
2
Następnie do mięsa dodajemy startą marchewkę , pokrojone w kostkę ziemniaki.Paprykę i pora . Gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Warzywna zupa na barzancie foto
3
Ugotowane mięso wyjmujemy z zupy, oddzielamy od kości. Kroimy w kostkę.
Krok 3 - Warzywna zupa na barzancie foto
4
Śmietanę hartujemy gorącym bulionem.
Krok 4 - Warzywna zupa na barzancie foto
5
Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, śmietanę i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekany koperek.
Krok 5 - Warzywna zupa na barzancie foto
6
Zupę doprawiamy do smaku. Można podawać np z grzankami.
Krok 6 - Warzywna zupa na barzancie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 15.02.2013 12:20
Trzeba będzie kiedyś spróbować
Krystyna32 15.02.2013 08:34
extra
babajaga1969 14.02.2013 15:09
nie jadłam mięsa z bażanta - wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak