Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z jajkiem i kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 4 łyżki
kiełbasa 30 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
czosnek 4 ząbki
żurek 1 słoik
woda 2 (z wędzonką)
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z jajkiem i kiełbasą

Wodę z wędzonką zagotowujemy. Dodajemy żurek, mieszamy do zagotowania. Gotujemy chwilę następnie dajemy śmietane i mieszamy. Do żurku dajemy pokrojony czosnek, mieszamy. PPrzyprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Gotujemy jajka. Do talerza dajemy jajka na twardo oraz kiełbasę pokrojoną w kostke. Wszystko zalewamy zurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.06.2013 06:51
bardzo lubię taki żurek
Alex_M 05.03.2013 10:09
uwielbiam zurek :)
Rafał10 23.02.2013 10:22
Mmmm już czuję powoli wielkanoc :)
pestka 21.02.2013 12:10
bardzo dobry obiadek
miki47 17.02.2013 14:48
ja kupuję żurek w szklanych butelkach, sama nie robię bo nie lubię domowego ma taki dziwny posmak którego nie znoszę
miki47 17.02.2013 14:47
pyszny
Kuchareczka2 14.02.2013 12:33
mam na niego ochotę
ewelinapac 14.02.2013 12:23
Żurek uwielbiam ten winki smak, smacznie doprawiony. naprawdę świetny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak