Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa potrawka z chorizo

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone papryki 3
papryka biała 1
ząbki czosnku 2
pomidory 4
kukurydzy 1/2 puszka
czerwonej fasoli 1/2 puszka
posiekanej natki pietruszki 1/3 szk
chorizo 170 g
sól do smaku
sosu sojowego jasnego 5 łyżka
przyprawy ognisty smok
wody 1/2 szk
masła 3 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa potrawka z chorizo

Papryki pozbawić gniazd nasiennych, umyć i pokroić w paski. cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Pomidory umyć i pokroić w sporą kostkę. Chorizo pokroić w plasterki a czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy a fasolę dodatkowo opłukać. W dużym garnku roztopić masło i wrzucić pokrojoną cebulę. Podsmażyć ją a następnie wrzucić pokrojone papryki i nadal smażyć od czasu do czasu mieszając. Po chwili podlać wodą, dodać chorizo i natkę i wszystkie przyprawy i dusić pod przykryciem 5 minut. Następnie dodać pokrojone pomidory i czosnek. i dusić kolejne 5 minut. Na koniec dodać odsączoną kukurydzę i fasolę, wymieszać i zagotować. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Podawać na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 14.02.2013 11:39
ładnie wygląda
ZEWA 14.02.2013 10:43
dziękuję :)
ZEWA 14.02.2013 10:43
dziękuję :)
Pomocnik 14.02.2013 10:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak