Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w paprykowej obrączce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 500 g
ząbki czosnku 2
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
wody 50 ml
sól do smaku
olej do smażenia
papryki czerwone 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w paprykowej obrączce

Kroki postępowania

1
Umyte mięso zmielić w maszynce do mięsa razem z obranym czosnkiem i cebulą.
Krok 1 - Mielone w paprykowej obrączce foto
2
Do mięsa dodać jajka, wodę i przyprawy i wyrobić masę. Ze środkowych części papryki wyciąć 8 krążków ( końcówki można zużyć do surówki lub dipu paprykowego ).
Krok 2 - Mielone w paprykowej obrączce foto
3
Masę mięsną podzielić na 8 części i w każdy krążek z papryki włożyć po porcji mięsa. Uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
Krok 3 - Mielone w paprykowej obrączce foto
4
Na patelni rozgrzać olej, włożyć kotlety i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Mielone w paprykowej obrączce foto
5
Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja podałam z ziemniakami i buraczkami ).
Krok 5 - Mielone w paprykowej obrączce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oilliwka 14.02.2013 10:47
Fajny pomysł!
Krzysztof15 14.02.2013 10:19
super
Rafał3 14.02.2013 09:56
ale bym zjadł
Boska_Agatka 14.02.2013 09:51
wow super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak