Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z żołądkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żoładki kurze 10 sztuk
papier ryżowy 8 szt
marchew 2 średnie
rzodkiew 2 sztuki
kapusta pekińska 2 liście
cebula biała 1 mała
ziele angielskie 3 kulki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
sos słodko ostry vifon 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki
olej roślinny do smażenia
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z żołądkami

Kroki postępowania

1
Żołądki ugotować z liśćmi laurowymi, pieprzem kulkowym, zielem angielskim i marchewką, gotować do miękkości mięsa. Następnie wyciągnąć mięso z wywaru i ostudzić. Pociąć na mniejsze kawałki.
Marchew i rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka i pekińską w drobne paski.
Krok 1 - Sajgonki z żołądkami foto
2
Żołądki wymieszać z warzywami w miseczce z solą, pieprzem, łyżką sosu, imbirem i bazylią. Odstawić do lodówki na 30 min.
Krok 2 - Sajgonki z żołądkami foto
3
Na patelni rozgrzać olej.
Papier ryżowy lekko namoczyć w letniej wodzie w małym talerzyku.
Zawinąć farsz w papierze ryżowym jak krokieta i usmażyć na oleju, po około 2 min z jednej strony.
Krok 3 - Sajgonki z żołądkami foto
4
Podawać z sosem chilli i kawałkiem pekińskiej.
Krok 4 - Sajgonki z żołądkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 14.04.2013 20:33
bardzo smakowity przepis
Gracer 14.02.2013 19:36
Super
MAR3STA 14.02.2013 18:59
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak