Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto genovese

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pini 40 gr
parmezan starty 50 gr
pecorino 10 gr
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 gr
bazylia 100 gr
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto genovese

Do moździerza wsypać odrobinę soli i dodać czosnek, rozetrzeć go na krem.Następnie dodać liście bazyli i odrobinę oleju, kontynuować rozcieranie.Dodać orzeszki pini - kontynuować rozcieranie.Następnie dodać sery,kontynuować rozcieranie dodając olej.
Pesto gotowe! Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.02.2014 08:47
bardzo dobre
erym 21.11.2013 11:05
uwielbiam pesto
ONY_za_kare 09.10.2013 09:14
super przepis!
czekoladka_m 18.07.2013 12:35
nie ma to jak domowe pesto, robię podobne;) jest pyszne!
caralajna 12.07.2013 09:15
pyszne klasyczne pesto, mniam
Alex_M 29.06.2013 13:36
pyszne domowe pesto
reniatka 11.03.2013 10:13
uwielbiam to pesto
ALAGOR 25.02.2013 23:23
super przepis !
David 21.02.2013 22:45
brzmi ciekawie
SylwiaMagdaSabin 13.02.2013 21:32
super
Milena87 13.02.2013 21:17
szybko i prosto, trzeba wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak