Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na tort

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 8 łyżek
mąka pszenna 8 łyżek
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na tort

Ubić białka na sztywno dodać cukier, żółtka i ubijać na sztywno. Mąkę przesiać dodać proszek do pieczenia i powoli dodawać i delikatnie mieszać. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem. Piec w 160 st około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.08.2013 11:22
duży biszkopt,akurat na porządny tort.
misia53 04.01.2013 21:44
to jest niezawodny biszkopt
Krystyna32 19.04.2012 10:45
super
Mariusz10 24.10.2011 22:51
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak