Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki cynamonowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 szczypta
cukier trzcinowy 50 g
cynamon 1/2 łyzeczki
syrop aroniowy 1 łyżka
czerwony barwnik spoż opcjonalnie
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki cynamonowe

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Cukier trzcinowy mieszamy z cynamonem.
Krok 1 - Beziki cynamonowe foto
2
Do piany stopniowo dosypujemy cukier i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy syrop i miksujemy.
Krok 2 - Beziki cynamonowe foto
3
Jeśli chcemy zabarwić bezy mieszamy pianę z barwnikiem spożywczym.
Krok 3 - Beziki cynamonowe foto
4
Gotowa masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papier do pieczenia bezy w kształcie serc.
Krok 4 - Beziki cynamonowe foto
5
Pieczemy 10 minut w 180 stopniach,
Krok 5 - Beziki cynamonowe foto
6
po czym zmniejszamy temperaturę do 0k 120 stopni i pieczemy godzinę, do całkowitego wysuszenia.
Krok 6 - Beziki cynamonowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 14.02.2013 10:57
fajne
SmakolykiJoanny 13.02.2013 18:12
Przepis zgłoszony do konkursu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak