Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1\\2 kg
jajko 1 szt
margaryna 5 dkg
miód 10 dkg
mleko 1 1/2 szklanki
śmietana 18 proc 3 łyżki
proszek do pieczenia łyżka 1 łyżeczka
kasza manna 4 łyżki
cukier waniiowy 1 opak
masło 1 kostka
cukier puder 1/2 kg
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka babci

Z maki, jajka 15 dkg cukru pudru, miodu, śmietany proszku do pieczenia i sody, zagnieśc ciasto, podzieklic na cztery części i rozwałkowć na blasze i upiec 4 placki, piec ąż uzyskaja złoty kolor.
Mleko zagotować z cukrem waniliowym i wsypać kaszę manne, gotowac, aż zgęstnieje i odstawic do ostygnięcia. Osobno utrzeć kostkę masła, ze szklanką cukru pudru i dodaC kaszę i dobrze utrzeć.Placki przekładać na zmianę kremem i dżemem, z wierzcu polać czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata17ko 03.10.2010 13:59
pyszna na deser
kotlet 25.09.2010 16:05
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak