Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo- miodowe
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy pozostałe składniki. Lekko mieszamy, dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach na blasze 25/36 przez 30 minut.
Ciasto miodowe:
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy do reszty składników i zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części i pieczemy przez 20 minut (na jednym cieście rozprowadzamy przed pieczeniem polewę orzechową).
Polewa orzechowa:
Wszystkie składniki zagotowujemy, gorące rozprowadzamy na jednym cieście miodowym.
Masa orzechowa:
Masło ucieramy z orzechami, kawą i cukrem.
Lukier:
Sok z cytryny ucieramy z cukrem pudrem, dajemy go tyle aby był gęsty. Ucieramy do momentu aż będzie szklisty.
Przełożenie ciasta:
Ciasto miodowe z orzechami -połowa masy -biszkopt orzechowy - reszta masy -ciasto miodowe -lukier.