kotlety z grochu

kotlety z grochu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2
  • jajko

    1
  • tarta bułka

    5 dkg
  • masło roślinne

    5 dkg
  • średnie ząbki czosnku

    2
  • sól, majeranek, pieprz

    do smaku
  • groch

    30 paczkowany
  • olej do smażenia

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 2 szklanek osolonej ciepłej wody wsypać groch, podgrzać aż zgęstnieje. Zgęstniałą masę ostudzić. Pokrojoną drobną cebulę zrumienić na tłuszczu na kolor jasnozłoty, połączyć z grochem. Dodać surowe jajko, tarty z solą czosnek i 2 łyżki tartej bułki. Całość dobrze wymieszać przyprawiając do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Formować kotlety, obtaczając w tartej bułce i smażyć na tłuszczu obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

09.12.2011 19:35
super

gosia47-47

21.12.2010 19:47
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat