Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z whisky

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 10 ml
whisky 10 ml
biała czekolada 40 gram
czekolada gorzka 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z whisky

Przygotowanie:

Śmietankę zagotowujemy w malutkim garnuszku następnie dodajemy białą czekoladę i mieszamy aż się czekolada rozpuści po czym zdejmujemy ją z ognia. Nadzienie wystudzamy po czym dodajemy whisky i dobrze mieszamy. Foremkę smarujemy gorzką czekoladą dwu albo lepiej trzykrotnie:) Schładzamy za każdym razem w lodówce po ok 10 minut a następnie napełniamy do 3/4 nadzieniem każdą pralinkę formę wstawiamy do lodówki i czekamy aż nadzienie zgęstnieje .Kiedy nadzienie zgęstnieje zalewamy formę reszta czekolady i ponownie schładzamy tak około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 23.05.2013 14:19
Apetycznie się zapowiadają:)
Kolorowa 21.05.2013 16:04
Pracujesz w cukierni ?
Katarzyna26 18.02.2013 22:50
moje ulubione :)
czarnyaniol1990 13.02.2013 06:26
napewno sa pyszne
czarnyaniol1990 13.02.2013 06:26
napewno sa pyszne
Granita 13.02.2013 00:35
rewelacja,przebijają wszelkie sklepowe!
kasiaw 12.02.2013 22:43
wyglądają przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak