Pralinki kokosowe

Pralinki kokosowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    200 gram
  • czekolada biała

    200 gram
  • wiórki kokosowe

    100 gram
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • śmietanka kremowa

    100 ml
  • czerwony barwnik do czekolady

    1/2 łyżeczki
  • foremka do pralinek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zagotować śmietankę, cukier i masło, dodać kokos i mieszać aż kokos wciągnie płyn. Odstawić do przestudzenia.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. W foremce, pędzelkiem nałożyć pierwszą warstwę czekolady, następnie włożyć ją do lodówki, by czekolada zastygła. Po kilku minutach nałożyć kolejną warstwę. Jeśli chcemy by otoczka czekoladowa była grubsza, nałożyć kolejną warstwę. We wgłębienie nałożyć zimny kokos i przykryć go czekoladą. Wyrównać i odłożyć do lodówki by czekolada zastygła. Po tym czasie czekoladki wycisnąć z foremki.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zabarwić barwnikiem. Dalej postępować jak z czekoladkami z gorzka czekoladą.
Smacznego :)

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

04.03.2014 11:49
wow ale śliczne :)

Beatris

03.07.2013 12:34
Urocze serduszka z pysznym nadzieniem.

IZABELA29

01.07.2013 07:10
świetne foremki

[email protected]

13.05.2013 14:59
muszę spróbować

Krzysiekgd

24.03.2013 18:10
Pralinki wyglądają tak smacznie,że muszę je samodzielnie niebawem zrobić.Dziękuję za przepis.

Juleczka20

18.03.2013 17:23
cudaśne te pralinki!

Jastinka

14.03.2013 11:25
świetny pomysł

Fiffi

06.03.2013 23:48
ich widok powala, ciekawe jak w smaku

fotoviderek

06.03.2013 09:55
Pyszności nad pysznościami :)

cooleczka

05.03.2013 08:23
wyglądają cudownie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat