Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem szpinakowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 szt
czosnek 2 ząbki
serek topiony 1 szt
cebula 1 szt
kiełbasa śląska 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: krem szpinakowy

Szpinak wrzucamy do garnka, podgrzewamy i gdy tylko trochę będzie zamrożony dodajemy pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Chwilę prażymy, następnie dolewamy około litra wody i kostkę rosołową. Gotujemy 20 min i dodajemy rozdrobiony serek, chwilę jeszcze gotujemy. Całość miksujemy, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, doprawiamy do smaku. podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 12.04.2013 22:15
ciekawa zupka
kuklik 17.02.2013 11:02
smakowity kolorek
Anna169Hosz 13.02.2013 11:16
Czeto robię bardzo podobny- pysznie smakuje.
Ewa6274879 12.02.2013 23:51
chętnie bym skosztowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak