Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki serowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 g
cukier puder 3 łyżki
skórka z pomarańczy lub limonki 2 łyżeczki
twaróg 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki serowe

Ser twarogowy mielony wymieszać z cukrem pudrem i skórką z pomarańczy. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie stołu. Masę serową wysmarować ciasto francuskie i zwinąć je w rulon. Zawinięte ciasto pokroić na kawałki o grubości około 2 cm i poukładać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Ślimaki piec 15-20 minut w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 24.02.2013 19:27
Rewelacja
ewelinapac 22.02.2013 20:07
super
artur7 22.02.2013 14:09
pysznosci ślimaczki
Malinka 21.02.2013 16:41
Nie dość, że ciasto francuskie to jeszcze z serem...REWELACJA!
MAR3STA 20.02.2013 20:02
przepyszne
Grażyna13 20.02.2013 12:41
Pyszne :)
Rafał10 18.02.2013 17:08
Ciasto francuskie jest pycha! Czy na słodko czy na słono :)
ALAGOR 15.02.2013 22:20
hmmm ... mieszane mam uczucia ...
MAR3STA 15.02.2013 19:35
jak z ciastem francuskim to ja zawsze chętnie spałaszuję
aginaa 13.02.2013 18:20
smaczne
gosia1988 12.02.2013 20:33
uwielbiam wszystko z ciastem francuskim, a te ślimaczki świetne
angelika14 12.02.2013 19:33
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak