Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 6 szt
ryż 1 woreczek
łopatka bez kości 0,5 kg
pieczarki 20 dag
cebula 1 duża
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
olej do smażenia
ser żółty 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane

Kroki postępowania

1
Mięso zmielić. Ryz ugotować, ostudzić. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać umyte i pokrojone w kostkę pieczarki. Usmażyć. Mięso, ryż i pieczarki wymieszać, doprawiając do smaku pieprzem i Kucharkiem
Krok 1 - Papryki faszerowane foto
2
Papryki umyć, przekroić na połówki i oczyścić z gniazd nasiennych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Krok 2 - Papryki faszerowane foto
3
Po ok. 40 minutach każdą paprykę przykryć plasterkiem sera.
Krok 3 - Papryki faszerowane foto
4
Zapiekać, aż ser się roztopi.
Krok 4 - Papryki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.04.2013 07:17
Lubie tak przyrządzona paprykę :)
Pani Domu 13.03.2013 14:30
z chęcią bym się poczestowała
pestka 22.02.2013 14:57
już mam ochotę na takie danie
Ada-Gaba 14.02.2013 06:50
uwielbiam takie papryki
Katarzyna/kate1980 12.02.2013 20:29
świetny pomysł
tessinka 12.02.2013 20:21
pyszne, lubię :)
ilka_86 12.02.2013 19:37
pyszna potrawa
Marlenka.S 12.02.2013 19:29
mniam czekalam na taki przepis
teresa18 12.02.2013 19:24
swietne
dodi 12.02.2013 19:02
kapitalny
Bogumiła
Bogumiła 12.02.2013 18:31
dobre
ewka1978 12.02.2013 18:17
pychota
kala9287 12.02.2013 18:15
na pewno muszą być dobre, trzeba spróbować
Magda24 12.02.2013 18:13
pyszne danie - lubię takie papryczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak