Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka kakaowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
margaryna 1/2 kost.
kakao 1 łyżka
dżem 1 łyżka
cukier 1 szkl.
mąka 2 szkl.
jajko
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: babka kakaowa

do naczynia włożyć margarynę,kakao,dżem,cukier,wlać mleko mieszając zagotować,przestudzić dodać mąkę jajko i sodę oczyszczoną wymieszać na jednolitą masę wylać do wysmarowanej formy keksowej,piec w temp.180st.ok.40min.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.09.2013 17:39
babka wyszła smaczna tylko zamieniłam foremką ponieważ w takiej chciał synek :)
Grazyna0211 29.07.2013 09:56
smaczna lubię babki z dodatkiem kakao
Seba 20.04.2013 10:11
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak