Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 600 gram
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 3 łyżeczki
bulion cielęcy 500 ml
papryka 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 3 łyzki
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do nsmaku
koperek do smkau
marchewka 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy, kroimy w kostke , podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięszamy.
Krok 1 - Gulasz drobiowy foto
2
Mieso kroimy w kostke , przyprawiamy. Dodajemy do cebuli . Dodajemy paprykę w proszku, papryke pokroioną w kostke i dokładnie mięszamy.Ścieramy marchewke. Dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Gulasz drobiowy foto
3
Podlewamy bulionem , dusimy do miekości.
Krok 3 - Gulasz drobiowy foto
4
Dodajemy mąkę roztartą w wodzie i śmietanę. Chwile gotujemy doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Gulasz drobiowy foto
5
Na koniec posypujemy koperkiem i podajemy z dodatkiem ziemniakow , kaszy lub innm.
Krok 5 - Gulasz drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak