Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydła indycze po prowansalsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydla indycze 2
przyprawy do pieczonego
kurczaka po prowansalsku 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/4 łyżeczka
marynaty teriyaki 5 łyżka
soli 1/4 łyżeczka
czosnku granulowanego 1/4 łyżeczka
marchewka 1
cebula 1
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydła indycze po prowansalsku

Kroki postępowania

1
Skrzydła umyć, osuszyć i przekroić na pół w zgięciach. Skropić je marynatą teriyaki, oprószyć wszystkimi przyprawami i odstawić na co najmniej godzinę.
Krok 1 - Skrzydła indycze po prowansalsku foto
2
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, włożyć skrzydła i podsmażyć z każdej strony na rumiano.
Krok 2 - Skrzydła indycze po prowansalsku foto
3
Następnie cebulę i marchewkę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do podsmażonych skrzydeł.
Krok 3 - Skrzydła indycze po prowansalsku foto
4
Podlać odrobina wody i dusić pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu obracając skrzydła.
Krok 4 - Skrzydła indycze po prowansalsku foto
5
Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.
Krok 5 - Skrzydła indycze po prowansalsku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 12.02.2013 19:27
wyszły przepysznie
monika141 12.02.2013 17:28
fajny przepis
Cukiereczek13 12.02.2013 17:15
ależ apetycznie wyglądają :)
Sylwia26 12.02.2013 16:11
ślinka leci
eMMe 12.02.2013 16:10
super przepis:)
dwa pokoje z kuchnią 12.02.2013 15:48
wyglądają przepysznie!!
IwonaDD 12.02.2013 15:27
wow jakie apetyczne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak