Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszkowe babeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3
mąki torowej 250 g
mąki żytniej typ 720 50 g
cukru 3 łyżka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1
mleko 1/3 szk
jogurt grecki 2 łyżka
olej 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszkowe babeczki

Kroki postępowania

1
Piekarnik nastawić na temperaturę 175 stopni a blachę do babeczek wyłożyć foremkami lub papilotkami. Gdy piekarnik się nagrzewa przygotować ciasto na babeczki. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Gruszkowe babeczki foto
2
Do jednej miski wlać olej, wbić jajko, dodać mleko i jogurt grecki i wymieszać. Do drugiej miski wsypać obie mąki, cukier i proszek do pieczenia i wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone gruszki i znowu wymieszać. Suche składniki wsypać do płynnej masy i wymieszać gęste ciasto.
Krok 2 - Gruszkowe babeczki foto
3
Foremki napełnić ciastem i blachę wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 3 - Gruszkowe babeczki foto
4
Babeczki piec 25 minut.
Krok 4 - Gruszkowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 12.02.2013 20:56
smakowite te babeczki
Krzysiek3 12.02.2013 16:45
fajne
Klisza 12.02.2013 16:37
świetne
Iwka 12.02.2013 16:23
pyszne
Silver Teaspoon 12.02.2013 16:16
super
Simeo 12.02.2013 15:08
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak