Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper świeży

    4 szt.
  • czosnek

    1 główka
  • korzeń chrzanu

    1 kawałek
  • liście chrzanu

    kilka
  • liście wiśni

    kilka
  • sól kamienna

    2 łyżki
  • ogorki gruntowe

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dnie 3-litrowego słoika układamy gałązki kopru a na nich, umyte wcześniej i pozbawione końcówek, ogórki. Całość przekładamy ząbkami czosnku, chrzanem i liśćmi wiśni.
Gotujemy wodę (ok. 1,5 litra) i dodajemy sól. Przygotowane ogórki zalewamy gorącą wodą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

09.08.2010 07:56
Sezon ogórkowy czas na przetwory.Ogóreczki nie pogardzę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat