Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper świeży 4 szt.
czosnek 1 główka
korzeń chrzanu 1 kawałek
liście chrzanu kilka
liście wiśni kilka
sól kamienna 2 łyżki
ogórki gruntowe 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Na dnie 3-litrowego słoika układamy gałązki kopru a na nich, umyte wcześniej i pozbawione końcówek, ogórki. Całość przekładamy ząbkami czosnku, chrzanem i liśćmi wiśni.
Gotujemy wodę (ok. 1,5 litra) i dodajemy sól. Przygotowane ogórki zalewamy gorącą wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.08.2010 07:56
Sezon ogórkowy czas na przetwory.Ogóreczki nie pogardzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak