Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Całuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy 200 g
skórka pomarańczowa 50 g
cukier puder 200 g
rodzynki 50 g
sok z cytryny 1/2 szklanki
białko 4 szt
małe opłatki 50 szt
figi 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Całuski

Orzechy,figi,rodzynki i skórkę pomarańczową posiekać.Białka ubić na sztywną pianę.Naczynie z pianą postawić na parze,dodać cukier,ubijać tak długo,aż masa zgęstnieje.Zdjąć z ognia,dalej ubijać,dopóki masa nie ostygnie.Wymieszać wszystkie składniki z sokiem z cytryny i nakładać na opłatki.Piec ok.20 min.w temp.160 stopni C.Ostudzone ciasteczka można pokryć lukrem i posypać bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.03.2013 18:36
super fajne te caluski
Bogumiła
Bogumiła 11.02.2013 18:46
wspaniałe
Anna133 11.02.2013 17:54
zapowiada się ciekawie
msmors 11.02.2013 17:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak