Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka imbirowo-miodowe

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 700 g
imbir 1 łyżeczka
miód 3 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżka
olej 4 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki
cebla 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka imbirowo-miodowe

Żeberka oczyścić, umyć i osuszyć. W miseczce połączyć składniki: imbir, miód, majeranek, papryka, sól, pieprz kolorowy, ocet balsamiczny i oliwę.Całość wymieszać i połączyć z mięsem, dodać posiekaną cebulę. Wstawić do lodówki na ok. 2h. Następnie na patelni żeberka podsmażyć z każdej strony i zalać wodą. Dusić pod przykryciem ok. 30-40 min. Sos powstały podczas duszenia zagęścić mąką. Żeberka podawać do obiadu z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.09.2016 09:28
uwielbiam tak zrobione żeberka :)
ben-ka 18.09.2015 14:45
Jak z miodem, to już je lubię:)
Izabela28 04.06.2015 10:36
bardzo lubię żeberka:)
IZABELA29 11.02.2013 08:30
na pewno smaczne , jakoś nie miałam okazji by je robić
marta19 11.02.2013 01:08
uwielbiam żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak