Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szynkowa z serkiem topionym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony o smaku szynkowym 1 duży
szynka 250 g
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
por 1/2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
sól, pieprz
smietana 18% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szynkowa z serkiem topionym

Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę i gotujemy bulion. Dodajemy sól i pieprz.

Dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę.

Gdy warzywa zmiękną, dodajemy serek topiony. Rozpuszczamy go w miseczce z odrobiną bulionu i dodajemy do zupy. Tak samo postępujemy ze śmietaną.Gotujemy 1-2 minuty.

Można podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 13.09.2011 23:43
uwielbiam zupy z serkiem mniam
kakiaa 19.07.2010 15:12
Aż się głodna zrobiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak