Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzynowe cappucino

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serel naciowy
1/2 brokuła
2 marchewki
cebula biała
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
masło
bulion drobiowy 1,5 l
jogurt 150 ml
kalafior 0,5 kalafiora
ser 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: jarzynowe cappucino

seler kroimy w słupki cebulę w piórka marchewkę w plasterki.dusimy na maśle dodajemy litr bulionu kalafiora i brokuły podzielone na różyczki gotujemy około 8-10 minut. dodajemy pokruszona natkę i seler. zupę miksujemy dodajemy resztę bulionu gotujemy i mieszamy z połową jogurtu doprawiamy. Drugą część jogurtu mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak