Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane roladki schabowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 7 plastrów
szynka 7 plastrów
ser w plastrach 14 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 4 łyzki
masło 4 ły zki
mleko 1 szklanaka
bulion drobiowy 1 szklanka
ser ementaler 250 gram
koperek 3 łyzki posiekanego

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Opłukany i osuszony schab rozbijamy.Mięso przyprawiamy sola i pieprzem.
Krok 1 - Zapiekane roladki schabowe foto
2
Na mięsie ukaldamy po plasterku szynki.
Krok 2 - Zapiekane roladki schabowe foto
3
Na szynce ukladamy po plasterku sera.
Krok 3 - Zapiekane roladki schabowe foto
4
kotleciki zwijamy w rulony.
Krok 4 - Zapiekane roladki schabowe foto
5
Przygotowujemy sos.MAslo roztapiamy , dodajemy mąkę chwilę podsmażamy . Zalewamy zimnym mlekiem ciągle mięszając, dodajemy zimny bulion. N akoniec dodajemy starty ser. MIęszamy. doprawiamy do smaku dodajemy koperek.
Krok 5 - Zapiekane roladki schabowe foto
6
MIęso układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Zalewamy sosem. N awiezku układamy pozostaly ser zolty. Zapiekamy godzine w 190 stopniach pod przykryciem. Pokrywke zdejmujemy 15 minut przed końcem by danie sie zarumenilo
Krok 6 - Zapiekane roladki schabowe foto
7
ARoladki podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 7 - Zapiekane roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 10.02.2013 23:30
Wyglądają apetycznie.
Ewelina47 10.02.2013 21:13
ale pyszotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak