Placki ziemniaczane – opcja letnia

Placki ziemniaczane – opcja letnia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    2 łyżki
  • przyprawy

  • jodurt naturalny grecki

    250 g
  • koperek, szczypiorek

  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki potargować, dodać 2 łyżki stołowe mąki, 1 jajko surowe.
2. Dodać cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę.
3. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem.
4. Usmażyć na złoty kolor.
5. Jak trochę przestygną, polać jogurtem greckim, posypać zieleninką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

30.08.2011 10:24
podoba mi się ta opcja :)

gosia47-47

29.12.2010 13:47
dobre

Zofia12

19.07.2010 14:37
takie lżejsze są te placki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat