Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądkowy gulasz...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żołądki z kurczka 60 dag
woda 1/2 litra
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: żołądkowy gulasz...

żołądki oczyścić, usunąć żyłki, błonki zagotować raz i wodę wylać - w nowej wodzie gotować do miękkości żołądków, dodać kostkę rosołową

miękkie żołądki wyjąć i pokroić na plastry

jak trzeba to dolać wody

do wywaru dodać pokrojone żołądki, pieprz, paprykę, maggi i zagotować

śmietanę 12% wymieszać z mąką i zagęścić sos - dodać natkę pietruszki mrożonej lub świeżej......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.05.2013 18:21
lubie żołądki pysznie
Katarzyna59 30.03.2013 18:14
bardzo apetyczny
IwonaKa 20.02.2013 17:42
pycha,bardzo lubie żołądki
fotoviderek 11.02.2013 11:16
Lubię takie dania :)
adelajda 10.02.2013 18:53
super !
Beata61 10.02.2013 18:01
Do żołądków mam sentyment z dzieciństwa, pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: