Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron nadziewany mięsem mielonym z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg mięsa mielonego
pieczarki 0,5 kg
przyprawy
koncentrat pomidorowy
śmietana 30%
3 łyżeczki mąki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron nadziewany mięsem mielonym z pieczarkami

cebulę kroimy w kosteczkę jak najdrobniej i pieczarki również i podsmażamy na oleju. tak podsmażone pieczarki i cebulę dodajemy do mięsa mielonego i mieszamy dodajemy również jajko oraz przyprawy do smaku. gdy mięso jest dobrze doprawione nadziewamy mięsem rurki i układamy w naczyniu żaroodpornym. robimy sos śmietana koncentrat oraz make mieszamy żeby nie było gródek i zalewamy makaron. wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około godzinę w tem. 180 stopni. można posypać wszystko jeszcze startym serem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.09.2012 17:28
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak