Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona perliczka w miodzie z pomarańczą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

perliczka 1 szt.
masło 1/2 kost.
cebula 2 szt.
marchew 3 szt.
czosnek 3 ząbki
pomarańcze 3 szt.
miód naturalny plynny 1/2 szkl.
sól i pieprz
rozmaryn świeży

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona perliczka w miodzie z pomarańczą

perliczkę oczyścić umyć i osuszyć,natrzeć pieprzem i solą odstawić w chłodne miejsce,warzywa obrać,umyć,czosnek posiekać a cebulę z marchewką pokroić w kostkę,rozgrzać masło wrzucić pokrojone warzywa dusić do miękkości,po przestudzeniu warzywa nałożyć do środka perliczki,w naczyniu utrzeć masło z miodem i wyciśniętym sokiem z 1 pomarańczy posmarować po wierzchu całą perliczkę,dwie pomarańcze obrać ze skórki pokroić na kawałki i wraz z perliczką włożyć do rękawa ułożyć na blasze,wstawić do piekarnika i piec w temp.180st.ok.1,5godz.pod koniec pieczenia rozciąć rękaw aby mięso się zrumieniło i było chrupkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.12.2013 21:33
świetny smak
caralajna 09.04.2013 07:14
brzmi luksusowo :)
aginaa 10.02.2013 18:12
bardzo pomysłowe
agnieszka214 10.02.2013 16:03
juz mi ślinka cienkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak