Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy pstrąg

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 szt
cytryna 2 szt
koperek
czosnek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy pstrąg

Ryby dokładnie płuczemy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, nacieramy wyciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiamy. Najlepiej wstawić na kilka godzin do lodówki.

Piekarnik nagrzewamy do 200 C.

Cytrynę sparzamy wrzątkiem i kroimy w plastry.

Do środka każdej ryby wkładamy kilka gałązek koperku i kilka plastrów cytryny.

Ryby układamy na blasze do pieczenia, na wierzch kładziemy jeszcze kilka plastrów cytryny i pieczemy ok. 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 02.02.2012 14:14
super!
IlonaAlbertos 02.11.2010 00:13
Wygląda po prostu bajecznie, aż chce się zjeść.
wedith1 20.07.2010 09:09
Uwielbiam pstrągi! Ten bardzo smakowicie wygląda :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak